ponedeljak, 26. februara 2024.

Valjevskoj grupi izrečeno ukupno 111 godina zatvora

Objavljeno: 9. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Hapšenje Milana Lazaravića, foto: MUP Srbije
Hapšenje Milana Lazaravića, foto: MUP Srbije

VALJEVO- Nakon skoro 14 godina suđenja, devetorica pripadnika tzv. valjevske kriminalne grupe osuđeni na ukupno 111 i po godina zatvora.

Vođa grupe Milan Lazarević zvani Laza Bombaš, osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na ukupno 35 godina zatvora zbog dve iznude i teškog ubistva Željka Đedovića.

Drugooptuženi Zoran Jeličić kao direktni izvršilac ubistva Đedovića osuđen je 35 godina zatvora.

Bivši policajac Milan Milijanović za pomaganje u ubistvu osuđen je na 15 godina zatvora.

Aleksandar Pavlović osuđen je za iznudu na pet godina zatvora, dok je Dejan Velimirović za iznudu kažnjen sa četiri i po godine.

Nebojša Goloskoković osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i po godina, Mirko Lazarević na kaznu zatvora od pet godina i Marko Miličković na kaznu zatvora od četiri i po godine.

Aleksandar Bošković je oslobođen optužbe za iznudu.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Javni tužilac za organizovani kriminal je u završnim rečima predložio sudu da pripadnike ove grupe osudi za više krivičnih dela među kojima je i teško ubistvo, na kazne zatvora od ukupno 184 godine, dok je odbrana optuženih tražila oslobađajuće presude.

Tužilac je predložio sudu da prilikom odmeravanja kazne na koje će da osudi pripadnike ove grupe da od otežavajućih okolnosti ima u vidu da su višestruko osuđivani, njihovo držanje nakon učinjenih dela i težinu posledica.

Pripadnici ove grupe uhapšeni su 2009. godine, a suđenje je počelo sledeće godine.

Suđenje su obeležili brojni incidenti, a neki od njih su bili kada se Jeličić u sudnici isekao žiletom po vratu i licu, i ošamario advokata ispred suda.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *