ponedeljak, 24. juna 2024.

Valjevu novac za mere populacione politike

Objavljeno: 25. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Za mere populacione politike Republika Srbija je izdvojila 500 miliona dinara, a među šezdeset jednom lokalnom samoupravom je i Valjevo, koje će dobiti 3.095.188,00 dinara.

U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića potpisivanju ugovora, u Beogradu je  prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić. Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o dodeli sredstava i istakla da je izdvojena suma četiri puta veća u odnosu na prošlu godinu.
Uz učešće Valjeva od 848.812,00 dinara, u ukupnom iznosu od 3.944.000,00 dinara sprovešće se mere očuvanja i unapređenja reproduktivnog zdravlja i aktiviranje lokalne samouprave. Aktiviranje lokalne samouprave podrazumeva promovisanje među poslodavcima postojećih zakonskih rešenja i mogućnosti koje zakon pruža, za šta će se izdvojiti 1.390.000,00 dinara.
Za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja biće izdvojeno 2.554.000,00 dinara. U okviru toga biće izrađen edukativni materijal namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem očuvanja njihovog reproduktivnog zdravlja i promovisanja zdravih stilova života, finansirane aktivnosti savetovališta za zaštitu reproduktivnog zdravlja mladih u okviru Doma zdravlja i izdavanje edukativnog materijala sa sadržajima koji pokrivaju teme iz populacione politike.

Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *