sreda, 24. aprila 2024.

Vantelesna oplodnja i operacija katarakte i u privatnim klinikama o trošku RFZO

Objavljeno: 7. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio je ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje i operacije katarakte za 2024. godinu.

Kako je saopšteno, ove godine vantelesna oplodnja o trošku Fonda može da se obavi u 16 privatnih klinika, što je jedna više nego prethodne godine. Operaciju senilne i presenilne katarakte osiguranici ove godine mogu da obave u 28 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je ženama do 45 godina i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija – tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz reproduktivnog materijala.

Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.

Iz RFZO podsećaju da vantelesna oplodnja i operacija katarakte mogu se obaviti i u državnim zdravstvenim ustanovama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *