ponedeljak, 24. juna 2024.

Vaskršnji koncert Muzičke škole u valjevskoj crkvi

Objavljeno: 18. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tradicionalni Vaskršnji koncert Muzičke škole „Živorad Grbić“ biće održan večeras u 19 časova hramu Pokrova Presvete Bogorodice. Osam godina unazad, valjevska Muzička škola povodom najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika realizuje koncert svojih najtalentovanijih učenika.

„Vaskršnji koncert je postao tradicija u koncertnom programu naše škole. ideja nam je da se na ovogodišnjem koncertu predstavi program sačinjen od srpske duhovne muzike i tradicionalnih srpskih pesama na temu Vaskrsa, Đurđevdana i srpskih običaja čija je tematika život, ljubav i rađanje. Vaskršnji koncert će biti prilika da naša škola nastavi svoju ovogodišnju humanitarnu misiju prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide na ulazu u školu, koju će, nadamo se, podržati i svi prisutni na koncertu“, rekla je direktorka Muzičke škole „Živorad Grbić“ Suzana Radovanović Perić.

Kako je najavljeno, Vaskršnju muziku će izvoditi Etnomuzikološka sekcija Muzičke škole, Kamerni gudački orkestar „Feniks“, Devojački hor SMŠ i Mešoviti hor OMŠ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *