nedelja, 14. aprila 2024.

Posle podstanarskog života, novi dom pronašli u Brankovini

Objavljeno: 19. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon šest godina podstanarskog života, porodica Marković je dobila sopstveni dom, zahvaljujući sredstvima na Konkursu za kupovinu seoskih kuća Ministarstva za brigu o selu.

Na ovaj način Slavica Marković je za svoje dvoje dece, u selu Brankovina, trajno rešila stambeno pitanje, a na imanju koje se prostore na površini od 1,5 hektara, imaju i pomoćne objekte.

„Kuću sam pronašla preko oglasa. Uselili smo se prošle godine i trebalo je da samo održavamo domaćinstvo pošto ovde niko nije živeo. Kada je izašao konkurs, razgovarala sam sa vlasnikom i on je odlučio da proda imanje. Dobili smo novac i kupili ga, tako da su se sve kockice same složile. Zadovoljna sam, lepo je domaćinstvo. Ovo je jako dobro, mislim da će se dosta mladih ljudi koji vole selo odazvati na konkurs, posebno kada vide da je to stvarno moguće”, kaže Slavica Marković.

Inače, u 2021. godini za kupovinu seoskih kuća na teritoriji Valjeva bespovratna sredstva od Ministarstva za brigu o selu dobilo je pet porodica, a prošle godine samo jedna.

Prema podacima Ministarstva za brigu o selu, zahvaljujući ovom projektu u protekle dve godine u Kolubarskom okrugu 12 seoskih kuća je dobilo nove vlasnike. Na valjevskom području kupljeno je šest domaćinstava, u Mionici tri, Ligu dva i Osečini jedno domaćinstvo.

Najskuplja kuća sa okućnicom je koštala 1,2 miliona dinara.

D.D.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *