subota, 20. jula 2024.

Vaskršnji pokloni za najmlađe pacijente u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 6. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Svetosavska omladinska zajednica već nekoliko godina za Božićne i Vaskršnje praznike obarduje decu na bolničkom lečenju u valjevskoj bolnici, darujući im paketiće i prigodne poklone. U Opštoj bolnici Valjevo na Odseku dečije hirurgije i Odeljenju pedijatrije, tokom vaskršnjih praznika boravilo je 15 mališana na lečenju. Kako bi im bolničke dane malo razveselili, Svetosavska omladinska zajednica je obradovala mališane.

„Inicijativu za ove aktivnosti nam je dao blaženopočivši episkop Milutin, a i često je sam dolazio na najveće praznike da lično učestvuje u darivanju dece, jer ih je mnogo voleo. Svetosavska omladinska zajednica je nastavila da ulepšava bolničke dane deci, ovoga puta uz podršku prijatelja iz udruženja „Zagrljaj“. Zajedno darujemo i na taj način kroz Vaskršnje praznike činimo ono što je najvažnije, a to je da radost Hristovog vaskrsenja prenesemo onima koji su se i najviše radovali ovom prazniku, a to su deca“, rekao je đakon Mija Bojinović, duhovnik Svetosavske omladinske zajednice, koja okuplja ljude iz šire društvene zajednice na putu Svetosavlja u zajedničkim idejama prosvetiteljstva i humanitarnog rada.

Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“, niz godina se angažuje u široj društvenoj zajednici kroz bavljenje humanitarnim radom.

„Ove godine smo u više navrata različitim aktivnostima pokazali da imamo i volje i snage i želje, a sa puno ljubavi da se svakoj akciji pojedinaca, organizacija ili institucija pridružimo kao jedan vid podrške“, navela je Lepa Pirgić koja se zahvalila Svetosavskoj omladinskoj zajednici na uzajamnoj saradnji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *