nedelja, 26. maja 2024.

Veče evropske flaute u Valjevu

Objavljeno: 2. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras od 19 časova valjevska Muzička škola „Živorad Grbić“ je domaćin međunarodnog koncertnog projekta „Bez granica“ koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva.

Na večerašnjem koncertu italijanski ansambl flautista će se predstaviti  kroz muziciranje sa najboljim učenicima flaute iz MŠ „Živorad Grbić“  i profesorkama škole, Zoranom Belušević, Slobodankom Vasilljević Ljujić i  Radicom Đedović.

Na programu su dela Pucihara,Albeniza, Loksa, Blaka. Ulaz je slobodan.

Ovaj projekat realizuje se u partnerstvu Asocijacije flautista iz Trsta i MŠ „Živorad Grbić“, pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini  i Italijanskog instituta za kulturu  iz Beograda.

Koncertni projekat „Bez granica“, predstavlja ciklus koncerata koji će ansambl flautista iz Trsta, u saradnji sa muzičarima iz Slovenije, Austrije, Srbije i Crne Gore, izvesti u navedenim zemljama u periodu od septembra do decembra i zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra.

Cilj projekta je povezivanje flautista u ovom delu Evrope radi promovisanja „orkestarskog“ zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *