petak, 24. maja 2024.

Veće o izvršenju budžeta i prenosu stare zgrade šeste škole na obdanište

Objavljeno: 18. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradsko veće usvojilo je izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvih šest meseci, kao i odluku o prenosu prava korišćenja stare zgrade šeste osnovne škole na Predškolsku ustanovu. O obe odluke raspravljaće i Skupština na sutrašnjoj sednici.

Izveštaj o izvršenju budžeta podneo je rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević. Po njegovim rečima, planirani prihodi u periodu od januara do juna su uvećani u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, tako da prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva po šestomesečnom izveštaju ukupno iznose 3.523.223.084,42 dinara.

“Po Odluci o budžetu za 2019. godinu planirani su ukupni rashodi i izdaci na nivou planiranih prihoda. Ukupni rashodi i izdaci iz sredstava budžeta su realizovani u iznosu od 40,42% u odnosu na plan, dok su sredstva iz ostalih izvora realizovana u iznosu 24,49% u odnosu na plan. Stanje sredstava na računu za izvršenje budžeta na dan 30. juna tekuće godine iznosilo je 54.854.240, 12 dinara“, rekao je Tabašević.

Gradski većnici su su utvrdili i predlog Odluke o prenosu prava korišćenja zgrada u Ulici dr Pitovića br. 6 , Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ Valjevo.

“Kako Predškolskoj ustanovi nedostaju potrebni objekti za prijem dece predškolskog uzrasta i iz godine u godinu određeni broj dece ostane neupisan u vrtić, upravo zbog smeštajnih kapaciteta, to će objekat stare OŠ „Milovan Glišić“, nakon potrebne adaptacije i rekonstrukcije, u velikoj meri rešiti problem nedostatka smeštajnih kapaciteta ove predškolske ustanove, čime će se rešiti višegodišnji problem upisa dece u vrtić”, saopšteno je nakon sednice Gradskog veća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *