utorak, 23. jula 2024.

Veće oslobodilo crkvu plaćanja više od 300.000 dinara na ime doprinosa za građevinsko zemljište

Objavljeno: 22. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće grada Valjeva je na telefonskoj sednici prihvatilo rešenje o utvrđivanju pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, na osnovu zahteva koji je podnela valjevska crkva.

Kako je odlučeno i saopšteno, Gradsko veće je utvrdilo pogodnost investitoru – Srpskoj Pravoslavnoj Crkvenoj opštini Valjevo, Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu, “tako što se  investitor oslobađa obaveze plaćanja iznosa od 311.988,66 dinara na ime doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta”.

Prethodno, kako je navedeno, Crkvena opština Valjevo, Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu kao investitor, dostavila je molbu za oslobođenje od obaveze plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, obračunatog po rešenju o građevinskoj dozvoli, kojim se odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg poslovnog objekta. Oslobođenje od plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta se odnosi na dogranju poslovnog objekta ukupne neto površine dogradnje od 124,21 kvadrata.

“Na osnovu podataka dostavljenih od strane investitora utvrđeno je da se radi o objektu koji je od značaja za grad Valjevo. Naime na ovom građevinskom zemljištu se nalazi Hram Pokrova Presvete Bogorodice koji je od neprocenjive verske, kulturne i istorijske vrednosti a turistima je veoma privlačan i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Hram Pokrova Presvete Bogorodice je  duhovni centar koji  okuplja vernike i posetioce iz celog sveta koji žele da upoznaju i promovišu duhovne, kulturne, istorijske vrednosti Valjeva. Realizacija planirane investicije je od velikog značaja za razvoj grada Valjeva”, saopšteno je nakon sednice Gradskog veća.

Jedan komentar na “Veće oslobodilo crkvu plaćanja više od 300.000 dinara na ime doprinosa za građevinsko zemljište

  1. Sada ce nasa crkva taj novac u iznosu od 300.000 dinara iskoristi namenski i pomoci srpskoj deci ometenoj u razvoju, deci bez roditelja, nezbrinutoj gladnoj deci itd…

    1

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *