četvrtak, 18. jula 2024.

Veće postavilo v.d. načelnika Gradske uprave

Objavljeno: 5. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Članovi Gradskog veća su konstatovali ostavku načelnice Gradske uprave Jelice Panjković-Tešić, a za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave je postavljen Nebojša Petronić (46), pravnik iz Šapca.

Kako je saopšteno posle sednice Gradskog veća, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu Grada Valjeva, na mestu vršioca dužnosti može biti najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave. I zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Đenić je krajem 2020. godine otišla u penziju, pa je bilo neophodno što pre postaviti v.d. načelnika, kako ne bi bilo zastoja u obavljanju poslova Gradske uprave Valjeva.

„Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva. Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, obrazlažući predlog za postavljanje v.d. načelnika Gradske uprave Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *