subota, 20. aprila 2024.

Večeras premijera predstave „Kaskader“

Objavljeno: 26. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Premijera predstave „Kaskader“ biće odigrana večeras u 20 sati u sali Centra za kulturu, u okviru tradicionalne teatarske manifestacije „Abro fest“. Ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da uživaju u izvanredno napisanoj komediji Bratislava Brace Petkovića o romantičarskoj generaciji osamdesetih godina prošlog veka. Glavni lik, Mile Šejn, dubler i kaskader u mnogim filmovima, iako u godinama, priča svoju biografiju, počesto „nafilovanu“  i  punu  izmišljenih epizoda. San o slavi, bogatstvu i lepim ženama ga, ipak, ne napušta.

Dinamična, duhovita, u pojedinim momentima setna priča, vrlo je izazovna za novo pozorišno iščitavanje, svakako atraktivna za publiku.

U naslovnoj ulozi je Branko Antonić, a tu su i Katarina Vićentijević, Petar Ninić, Filip Stanić, Marija Stefanović, Miroslav Trifunović i Milivoje Milinković. Reditelj predstave je Miroslav Trifunović, kostimograf  Branka Šišinački Obradović, a scenografiju potpisuje Dušan Arsenić.

 

Sutra  „Ruža sa dva mirisa“

Četvrte večeri manifestacije „Abro fest“, u sredu 27. septembra u 20 sati u sali Centra za kulturu biće odigrana predstava „Ruža sa dva mirisa“ u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Pisac Emilio Karbaljido u komadu „Ruža sa dva mirisa“ razvija ljupku, tečnu scensku priču o dvema ženama koje odluče da konačno svoje životne sudbine preuzmu u svoje ruke. Spojene sticajem okolnosti i upućene na zajedničko delovanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje …

Ovo je diplomska predstava talentovanih studentkinja glume Anje Knežević i Dunje Stojanović. Šef klase je Biljana Mašić, redovni profesor, a saradnik  Pavle Lazić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *