ponedeljak, 22. jula 2024.

Toplana spremna za novu grejnu sezonu

Objavljeno: 27. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska toplana u Valjevu spremna je za početak nove grejne sezone. Pred početak zvanične grejne sezone, koja startuje 15. oktobra, naručene su potrebne količine mazuta za grejanje do kraja oktobra. „ Trenutno imamo 336 tona mazuta, što je dovoljno za prvih 15 dana grejanja. Već početkom oktobra naručićemo dodatnih 800 tona mazuta. Ovo godine smo u boljoj situaciji nego prošle, jer mazut plaćamo avansno, tako da energente kupujemo po povoljnijoj ceni“, rekao je za portal Patak online vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Zoran Stepanović.

U novoj grejnoj sezoni na daljinski sistem grejanja biće priključeni novi potrošači do kojih je izgrađena vrelovodna mreža, a u JKP „Toplana“ očekuju da će ove godine grejati dodatnih 20.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. „Još uvek pregovaramo sa valjevskom bolnicom o priključenju na daljinski sistem grejanja. Izvesno je da na startu grejne sezone nećemo grejati njihovih 29.000 kvadrata, a da li će se priključiti na daljinski sistem grejanja tokom ove sezone, zavisi od daljih pregovora“, rekao je Stepanović.

U Gradskoj toplani kažu da će do kraja sedmice, do kada traje punjenje sistema, biti završene sve pripreme za predstojeću grejnu sezonu, a nakon toga biće obavljene i tople probe. Grejna sezona počinje 15. oktobra, ali će radijatori biti topli i ranije, ukoliko dva dana za redom prosečna dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni, kažu u Toplani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *