nedelja, 26. maja 2024.

Većnici usvojili predlog budžeta za sledeću godinu

Objavljeno: 22. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Članovi Gradskog veća su usvojili predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2021. godinu. Planirani prihodi i primanja sa neraspoređenim viškom prihoda iz ranijih godina su nešto više od tri milijarde dinara.

Javni rashodi su planirani u istom iznosu, a među značajnijim programskim aktivnostima je predviđena aproprijacija u iznosu od 5.100.000 dinara za izradu planova predviđenih po generalnom planu i to: Izmena plana generalne regulacije „Centar“, izmena plana generalne regulacije Divčibare, „Gradac“, „Novo Naselje“, dela naselja Popučke „ulica koje povezuju Privrednu zonu sa novom deonicom državnog puta“.

Kako je navedeno posle sednice Gradskog veća, za ulaganje u Industrijsku zonu opredeljeno je 173.667.137 dinara, a za aktivne mere zapošljavanja 10 miliona dinara, dok je za projekat „Više šansi za bolje mogućnosti zapošljavanja u Zapadnoj Srbiji“, koji je namenjen marginalizovanim grupama opredeljno 2.400.000 dinara.

“Za projekte koji podstiču privredno-turističko unapređenje infrastrukture, kao i ulaganje u meteorološku stanicu na Divčibarama opredeljeno je 2.450.000 dinara. Za mere podrške ruralnom razvoju je odvojeno 60 miliona dinara, a za subvencije  u poljoprivredi 52 miliona dinara. Za upravljanje zaštitom životne sredine 1.400.000 dinara će se koristiti za usklađivanje projekta, programa i planova iz ove oblasti,a 11.760.000 za nabavku opreme za kotlarnicu na pelet i nabavku toplotnih podtsanica za priključenje novih objekata na daljinski sistem grejanja”, navode se u saopštenju.

Po predlogu gradskog budžeta za sledeću godinu, o kome će poslednju red dati odbornici Skupštine, za praćenje kvaliteta elemenata životne sredine biće izdvojeno 5.392.000 dinara, za upravljanje otpadnim vodama 33 miliona za projektovanje i izgradnju kišne i fekalne kanalizacione mreže na Divčibarama, kao i dela naseljenog mesta Beloševac 2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *