utorak, 28. maja 2024.

Veliki novogodišnji koncert Muzičke škole

Objavljeno: 29. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVU- U Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ večeras u 19 časova biće održan veliki novogodišnji koncert te škole. Na taj način Muzička škola će „zaokužiti“ ciklus prazničnih koncerata, s obzirom na to da su prethodno za sedam dana organizovali devet novogodišnjih koncerata odseka škole i izdvojenih odeljenja u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

Tradicionalni novogodišnji koncert škole okupiće na koncertnom podijumu škole preko 150 učesnika grupisanih u velike ansamble škole, horić pripremnog razreda, hor osnovne škole, devojački hor srednje škole, etno muzikološku sekciju škole, kamerne ansamble flauta, gitare, klavira i harmonika, gudački orkestar osnovne škole, kamerni gudački orkestar „Feniks“ kao i najbolje soliste srednje škole.

Valjevska publika je navikla da novogodišnji koncert uvek nosi i određenu tematiku, a ove godine učenici i kolektiv MŠ „Živorad Grbić“ su se opredelili da koncertnim repertoarom  Valjevcima prirede jedno svetsko putovanje i ovogodišnji koncert nosi naziv „U saonicama“.

„ Novogodišnji koncert je za sve nas jedan od najlepših i svakako najzahtevnijih programa u paleti naših brojnih aktivnosti u toku školske godine. Ovim koncertom se uvek potrudimo da na sceni predstavimo što veći broj naših talentovanih učenika i njihovih nastavnika kao  i kreativno raspoloženje tipično za godinu od koje se opraštamo, ali pre svega, ideja nam je da novogodišnjom muzikom pošaljemo našoj publici  poruku koja će ih voditi vedrije i snažnije kroz Novu godinu, što za sve nas koji se bavimo muzikom i jeste glavna svrha naše umetnosti“, rekla je direktorka škole mr Suzana Radovanović Perić.

Kako je saopšteno iz te škole, cilj im je da u narednoj godini postave rampu za invalide, kako bi bili dospupni svim građanima. Zato će svi koncerti ubuduće, počev od večerašnjeg novogodišnjeg, biti humanitarnog karaktera i na njim će prikupljati novac za izgradnju rampe.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *