četvrtak, 29. februara 2024.

Viši sud ukinuo kućni pritvor Aleksandru Obradoviću

Objavljeno: 19. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću iz valjevske vojne fabrike “Krušik” ukinut je kučni pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donela rešenje kojim mu se ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja internet.

Viši sud je saopštio da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere, uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, “te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera kućnog pritvora”.

Iz suda, uz to, podsećaju i da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Aleksandar Obradović je uhapšen tri dana nakon što je međunarodni portal „Arms Watch“ objavio tekst o tome kako pojedine firme po povlašćenim cenama kupuju oružje iz “Krušika”.

Pre odluke Višeg suda, Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je MUP-u uputio urgenciju za pojašnjenje pravnog osnova hapšenja Aleksandra Obradovića, kao i pitanja u vezi sa merama i radnjama prilikom Obradovićevog privođenja u krugu fabrike namenske industrije “Krušik” u Valjevu 18. septembra.                                                        Foto: N1

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *