utorak, 28. maja 2024.

Veliko interesovanje za besplatne preventivne preglede

Objavljeno: 23. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlјa uspešno sprovodi već drugu godinu u cilјu rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlјu, održana je juče u valjevskoj bolnici, kao i u svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga.

U Opštoj bolnici Valjevo šest medicinskih timova lekara i sestara uradilo je ukupno 547 pregleda, za 239 građana, koji su odlučili da se na ovaj način pobrinu za sopstveno zdravlje i preventivno pregledaju. Najveće interesovanje vladalo je za ultrazvučni pregled abdomena, tako da je urađeno 175 ultrazvučnih pregleda. Od 239 pregledanih njih 76 nije imalo zdravstveno osiguranje, pa je ovo bila jedinstvena prilika da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

U valjevskoj bolnici je vladalo veoma veliko interesovanje građana i za neke druge specijalističke preglede koji ovoga puta nisu bili ponuđeni, a svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogli su da se preventivno pregledaju, dobiju savet ili upute na dalje lečenje.

„Ovoga puta u skladu sa našim kadrovskim i tehničkim mogućnostima obavljani su pregledi kroz ultrazvuk abdomena i  kardiološki pregledi, merenje vrednosti EKG i krvnog pritiska. U toku ovih preventivnih pregleda radile su  i ambulante domova zdravlja širom Kolubarskog okruga, ali se kao i do sada najveći broj građana uputio upravo ka Opštoj bolnici Valjevo“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *