subota, 9. decembra 2023.

Visoke temperature napunile petničke bazene

Objavljeno: 21. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na bazenima Sportsko-rekreativnog centra „Petnica“ do sada je rashlađenje potražilo više od 61.000 posetilaca. Ovog leta visoke temperature „napunile“ su petničke bazene i broj gostiju se približio dosadašnjim rekordima po broju posetilaca, koji spas od vrućine traže na petničkim bazenima. Od početka sezone do sada najviše je kupača bilo sredinom juna, kada je u jednom danu prodato skoro 3.200 ulaznica. Tokom letnje sezone, u nekoliko navrata, je organizovano noćno kupanje.

„Do sada smo prodali oko 61.000 ulaznica. Počeli smo 31. maja i već u junu, koji je bio izuzetno topao, imali smo preko 24.000 posetilaca. Jul je bio malo ispod proseka, jer je bilo promenljivo vreme, što je i uticalo na posećenost bazena. Avgust sa visokim temperaturama popravlja zainteresovanost posetilaca, tako da za ovu sezonu očekujemo zbir veći od 75.000 posetilaca, što bi bio izuzetan rezultat“, kaže Aleksandar Mijailović, direktora Ustanove za fizičku kulturu „Valis”, koja gazduje petničkim bazenima.

Kako navodi, kvalitet vode na petničkim bazenima je odličan, voda je ispravna i čista, što potvrđuju sve rađene analize. Pored Valjevaca, spas od vrućine na petničkim bazenima traže i ljudi iz okolnih mesta i gradova, pa su tako ovog leta Petnicu posetili brojni gosti iz Beograda, Šapca, Koceljeve, Lazarevca, Gornjeg Milanovca i drugih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *