četvrtak, 18. aprila 2024.

Voda ispravna, ali se još uvek ne preporučuje za piće

Objavljeno: 9. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Voda iz Postrojenje za preradu vode u Valjevskoj Kamenici je ispravna za piće, ali pošto cevovod još uvek nije ispran, ne preporučuje se za piće, saopšteno je iz JKP „Vodovod“. Posle 15 godina gradnje Postrojenje za preradu vode u Valjevskoj Kamenici se nalazi u režimu probnog rada.

„ Osim što se dokazuju projektovani parametri postrojenja, takođe se obavlja priključenje korisnika na mrežu kao i ispiranje mreže. U toku probnog rada, voda koja se distribuira kroz cevovod, se redovno kontroliše u internoj fizičko hemijskoj laboratoriji i po svim parametrima odgovara kriterijumima Pravilnika  o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Imajući u vidu da cevovod još nije ispran, voda se, iako je ispravna, ne preporučuje za piće sve dok se svi korisnici ne povežu na distributivni cevovod. Zavod za javno zdravlje Valjevo će redovno kontrolisati uzorke,  ali će i dalje na snazi biti probni rad“, navodi se u saopštenju za javnost JKP „Vodovod“.

Za početak, iz Valjevske Kamenice voda će stići do 180 domaćinastva. Sadašnji kapacitet kameničke fabrike vode je oko 10 litara u sekundi, a ona može da preradi maksimalno do 15 litara. S obzirom da vode u jezeru ima dovoljno, iz JKP “Vodovod”  najavljuju projekat za vodoosnabdevanje nekoliko okolnih sela. Cena vode za potrošače novog kameničkog vodovoda biće ista kao i za korisnike vode sa ostalih seoskih vodovoda, koji plaćaju 59,51 dinar po kubiku.

2 komentara na “Voda ispravna, ali se još uvek ne preporučuje za piće

  1. Malo po malo pa nas dobro nasmeju iz vodovoda. Jel ima jedan sektor u vodovodu koji radi za dovoljnu ocenu?

    2

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *