sreda, 24. aprila 2024.

Naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje porodilje

Objavljeno: 8. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu još uvek nije saslušalo porodilju Jelenu V. (29) iz Belotića kod Osečine, koja se sumnjiči da je nakon porođaja ubila novorođeno dete. Kako saznajemo, porodilja nije bila sposobna da da izjavu tužilaštvu, jer se i dalje nalazi na lečenju u valjevskoj bolnici. Tužilaštvo je naložilo da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje žene. U zavisnosti od izveštaja veštaka neuropsihijatra biće odlučeno da li će žena biti osumnjičena za čedomorstvo ili ubistvo deteta.

Kako saznajemo, obudukcija je pokazala da je dečak, star devet meseci, rođen živ i da je nastupila nasilna smrt. Policija je bebu pronašla u jami poljskog veća u dvorištu Jelene V., a sumnja se da je žena tek rođenog sina zadavila rukama i bacila ga u poljski toalet. Ceo slučaj je otkriven kada je žena, nakon porođaja, zbog obilnog krvarenja, zatražila lekarsku pomoć u valjevskoj bolnici, gde je utvrđeno da se porodila, međutim, u prvom trenutku nije želela da kaže gde je beba, da bi kasnije tvrdila da je imala spontani pobačaj. O celom slučaju je obaveštena policija, koja je ubrzo u jami poljskog toaleta pronašla mrtvo dete.

Kako saznajemo, Jelena V.  ima dvoje dece, a po nezvaničnim informacijama, njen muž i svekar nisu znali da je u drugom stanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *