petak, 12. aprila 2024.

Voda odnela deo puta i domaćinstva „odsekla od sveta“

Objavljeno: 25. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-Reka Gradac izlila se kod nove brane, gde je napravila „novo“ korito, odnela novi asfaltni put za Aničiće u dužini od 30 metara i više valjevskih domaćinstava „odsekla od sveta“. Na tom delu odsečenog puta se nalazi i crpna stanica valjevskog vodovoda, ali kako nam je rečeno, oni su organizovali na adekvatan način, tako da većih problema sa radom crpne stanice nema. Direktor „Vodovoda“ Đorđe Milanović za Patak online kaže da su tokom noći potopljene pumpe na crpnoj stanici. „Serviseri su na licu mesta i danas bi taj problem trebalo da bude rešen. Što se tiče crpne stanice, uspeli smo da se organuzujemo i nema većih problema“, rekao je Milanović. Zbog vode koja je odnela deo puta nemoguće je doći do mnogih domaćinstava u tom delu Valjeva, a očekuje se da će lokalna samouprava brzo reagovati i da će naći odgovorajaće rešenje.

Kako je portalu Patak online potvrđeno u Meteorološkoj stanici, u poslednja tri dana, na području Valjeva je palo  čak 86 litara kiše po kvadratnom metru. Najviše padavina je bilo u protekla 24 časa, kada je palo 64, 2 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su prestale noćas oko dva sata posle ponoći.

Foto: Dragan Krunić

2 komentara na “Voda odnela deo puta i domaćinstva „odsekla od sveta“

  1. Nadajmo se da su u direkcijama i preduzetnici uvideli da je tzv. nova brana neuslovna i da je treba raščistiti i omogućiti ponovni prirodni tok reke ili proširivati korito i praviti novu regulaciju protoka.

    1

    3
  2. Ne bi trebalo unistavati novu branu vec je ojacati sa strane da se vise ne desava odron. Brana kad je puna preko leta je najbolje mesto za malo plivanja/druzenja itd, bi bio greh uskratiti uzivanje Valjevskoj omladini i nama starijima koji se jos ne damo.

    6

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *