petak, 24. maja 2024.

Gradsko veće poništilo konkurs za direktora Vidraka

Objavljeno: 25. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće je poništilo odluku o o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“. Konačnu reč o tome da li će konkurs biti poništen daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici Skupštine grada, koja će biti održana 30. oktobra. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je na sednici Gradskog veća rekao da su se na ovaj korak odlučili jer gradska vlast namerava da objedini preduzeća „Polet“ i „Vidrak“.

„Koalicija SNS-SPS se saglasila da iduće godine spojimo ova dva preduzeća i da napravimo jedno ozbiljno preduzeće. Iz tog razloga smo poništili ovaj konkurs i oba direktora i oba preduzeća će biti stavljena u v.d. status. Određena je Radna grupa za izradu nacrta akata o statusnim promenama, čiji je zadatak da pripremi nacrt akata o statusnim promenama ovih preduzeća. U realizaciju te odluke ćemo krenuti od januara 2018. godine“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Na konkurs za direktora „Vidraka“ javili su se Slađana Marković, aktuelni vršilac dužnosti direktora tog preduzeća i Lazar Lazić. Nakon sprovedenog konkursa za direktora „Vidraka“, nadležna Gradska komisija je predložila Gradskom veću da na čelno mesto „Vidraka“ bude postavljena Slađana Marković. Međutim, gradski funkcioneri su, u međuvremenu, odlučili da konkurs ponište zbog spajanja gradske čistoće i „Poleta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *