utorak, 28. maja 2024.

„Vodovod“: Voda u Valjevu ispravna za piće

Objavljeno: 12. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zbog velike elementarne nepogode koja je pogodila naš kraj u poslednjih 48 sati, došlo je do zamućenosti osnovnog izvorišta za vodosnabdevanje sa vrela Paklje, tako da se sada sirova voda zahvata većim delom sa reke Gradac, saopštava JKP “Vodovod”.

“Postrojenje je projektovano za preradu, a osoblje obučeno da upravlja ovim rizikom. Svi fizičko-hemijski i mikrobiološki parametri vode u distributivnoj mreži su u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Radi što bezbednijeg proizvoda sadržaj hlora je nešto veći od uobičajenog, a kontrola uzorka na mreži i postrojenju je udvostručena.  Uprkos velikoj zamućenosti sirove vode, koja je znatno veća nego u vreme velikih poplava 2014. godine, vodu koju koristimo za piće je ispravna”, stoji u saopštenju “Vodovoda”.
Kako se dodaje, poslednja redovna analiza eksterne kontrole Zavoda za javno zdravlje Valjevo izvršena je prema planu uzorkovanja 10.06.2020. godine, a danas 12.06.2020. godine takođe se vrši eksterna kontrola od strane Zavoda za javno zdravlje Valjevo prema odluci Direktora  JKP „Vodovod Valjevo“  i HACCP tima JKP „Vodovod Valjevo“.

2 komentara na “„Vodovod“: Voda u Valjevu ispravna za piće

  1. Voda ima i ukus i miris! Boju nema !
    I vi tvrdite da je voda ispravna za piće a ne ispunjava 2 od 3 osnovna kriterijuma. Tek posle ispunjenja ta 3 uslova treba da ispunjava hemijski i bakterioloski kriterijum!

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *