nedelja, 26. maja 2024.

Velika ulaganja u obrazovne ustanove opštine Lajkovac

Objavljeno: 15. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – Prethodne četiri godine u opštini Lajkovac investirano je mnogo u obrazovne ustanove. Trenutno se intenzivno radi na rekonstrukciji Srednje škole „17. septembar“ i osmogodišnje škole u Bajevcu – izdvojenog odeljenja OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Vlade Srbije obezbedila je preko tri miliona evra za rekonstrukciju ove dve škole. Puno toga opština Lajkovac je investirala i iz sopstvenih sredstava:

“Za prethodne četiri godine izgradili smo, dovršili, potpuno ili delimično obnovili 11 obrazovnih objekata, među kojima su najznačajniji: nova zgrada Predškolske ustanove „Leptirić“, nova zgrada OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju i rekonstruisano izdvojeno odeljenje OŠ „Mile Dubljević“ u Ratkovcu, dok su u toku rekonstrukcija Srednje škole „17. septembar“ i osmogodišnje škole u Bajevcu. Lajkovac je u prethodne četiri godine postao prepoznatljiv po velikim ulaganjima u obrazovne ustanove, kako iz opštinskog, tako iz republičkog budžeta”, stiče predsednik opštine Andrija Živković.

Srednja škola se temeljno obnavlja prvi put od osnivanja pre 40 godina, rekonstrukcija je započeta u martu, radilo se i za vreme vanrednog stanja s obzirom da nije bilo nastave. Radovi vrednosti oko 240 miliona dinara trajaće do početka sledeće kalendarske godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *