subota, 20. jula 2024.

Vodu imaju svi, osim Mrčića i Pauna

Objavljeno: 15. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vodosnabdevanje Valjeva normalizovano je posle šest dana. Radovi na obnovi cevovoda od izvorišta Paklje do fabrike sirove vode na Pećini, u dužini od osam kilometara su završeni, a voda je stigla do svih građana koje snabdeva valjevski Vodovod. Tokom protekle sedmice bez vode je bio veliki deo grada, a pojedini potrošači vodu nisu imali čak šest dana. U Vodovodu kažu da je situacija potpuno normalizovana i da vodu imaju svi potrošači na području Valjeva. Problema jedino ima u selima Mrčić i Paune, ali bi i oni uskoro trebalo da dobiju vodu, rekao je tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović.

“Problem je što je u tim selima potrošnja velika, tako da nema dovoljno vode u crpnoj stanici u Mrčiću, ali bi uskoro sitaucija trebalo da se popravi. Što se tiče Valjeva, svi su dobili vodu, ali je prijavljen veliki broj pojedinačnih kvarova na području grada. Naše ekipe su na terenu i kvarovi bi trebalo da ubrzo budu otklonjeni”, rekao je Živanović.

Građani su prošle sedmice bili revoltirani zbog toga što nisu znali da kada će ostati bez vode, ni kada će je ponovo dobiti. Tehnički direktor Vodovoda kaže da to nije bilo moguće saopštiti, jer Vodovod nije imao podatke o tome kolika je potrošnja vode u valjevskim naseljima, pošto je plan restrikcija star preko 25 godina, navodeći da do sada nisu imali potrebu da isti plan ažuriraju!

Direktor JP „Kolubara“ Miodrag Marković kaže da su radovi na cevovodu u dužini od osam kilometara koštali 308.000 evra i u značajnom meri će doprineti smanjuju gubitaka u vodovodnoj mreži, koji inače dostižu skoro 50 odsto na celoj vodovodnoj mreži.

Posle prošlonedeljnih problema sa vodom ostaje utisak da Vodvod nije uradio dobro svoj posao. Dok se Valjevo našlo među udarnim vestima u svim srpskim medijima zbog problema sa vodom, a građani danima muku mučili, u javnosti se ni jednom nije pojavio gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, već je umesto njega na konferencijama za novinare sedeo načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *