subota, 13. jula 2024.

Vozač “tojote” ipak u pritvoru

Objavljeno: 18. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Vladimiru V. (43) iz Beograda, koji je prošlog utorka na Divčibarama svojom “tojotom” usmrtio Aleksu Dimitrova (10) iz Subotice, ipak je određen pritvor. U ovom slučaju došlo je do obrta, nakon što je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda odbio predlog valjevskog tužilaštva da mu bude određen pritvor. Kako saznajemo, nakon toga se za ovaj slučaj zainteresovalo Republičko javno tužilaštvo, a potom je predmet prebačen iz Osnovnog u Više tužilaštvo i Viši sud u Valjevu, pa je po novom zahtevu Vladimiru određen pritvor, između ostalog, i zbog uznemirenja javnosti.

Vozač “tojote” je u pratnji policije dovežen u pritvorsku jedinicu u Valjevu. Tužilaštvo Vladimira V. tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Ovaj Beograđanin nije ni u policiji ni pred tužiocem priznao delo koje mu se stavlja na teret. On  je na saslušanju kod tužioca ostao pri tvrdnji da su mu kočnice na automobilu „otkazale“ u trenutku nesreće. On je pred tužiocem rekao da su mu kočnice bile neispravne, kao i da mu je volan bio „tvrd“. Inače, vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao da su u trenutku nesreće bile ispravne kočnice i sistem za upravljanje na „tojoti“ koju je vozio.

Istražni organi utvrđuju uzroke nesvakidašnje nesreće, a postoji mogućnost da se vozač „tojote“okrenuo prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu ili da je koristio mobilni telefon u trenutku nesreće, jer na licu mesta nije bilo tragova kočenja.

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila prošle sedmice je nastradao desetogodišnji dečak iz Subotice, dok dve devojčice lakše povređene. Vozač „tojote“ je na kolonu dece, koja su bila na rekreativnoj nastavi, naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *