subota, 20. jula 2024.

VPO: Direktor bolnice je zloupotrebio svoju funkciju u političke svrhe

Objavljeno: 18. aprila 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski pokret otpora zatražio je od nadležnih organa hitnu reakciju jer je, kako navode, direktor valjevske bolnice Vladimir Pantelić zloupotrebio svoju funkciju u političke svrhe. Saopštenje prenosimo u celosti.

Valjevski pokret otpora je dana 16. aprila 2024. godine objavio audio-snimak sa sastanka održanog u petak, 12. aprila 2024. godine, u 20 časova i 30 minuta u prostorijama SNS Valjevo. Pored predstavnika SNS Valjevo Mirka Kovačevića, Branka Jakovljevića i Nemanje Jankovića, sastanku su prisustvovali VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo – dr Vladimir Pantelić, sekretar Zdravstvenog centra Valjevo – Biljana Marinković Mirković, i oko četrdeset osoba zaposlenih na određeno vreme u Zdravstvenom centru Valjevo, koje većinom nisu članovi SNS-a.

Na audio-snimku jasno se čuje da prisutni predstavnik SNS Valjevo okupljenima saopštava da „dr Vlada ima zadatak da, kao direktor jedne od najmnogoljudnijih ustanova, bude ta prva, udarna pesnica stranke za regrutaciju novih ljudi“ i da su „između ostalog zato i pozvani ovde“, da „pomognu stranci i Vladi“, a da će „dr Vlada pomoći“ i njima.

Sa unapred sačinjenog spiska, prozivan je pojedinačno svako od četrdesetak prisutnih, zaposlenih na određeno vreme u ZC Valjevo, i od njih je traženo da se izjasne da li su članovi SNS-a i da li će tokom predizborne kampanje učestvovati u određenim akcijama te stranke; pozvani su da se učlane u stranku i „daju svoj doprinos“, a zauzvrat će „dr Vladimir Pantelić“ kao i svi ostali, prisutni, „imati razumevanja“ za sve njih i za sve njihove potrebe.

Prema saznanjima Valjevskog pokreta otpora, pomenuti sastanak samo je jedan u nizu sličnih sastanaka sa zaposlenima u državnim i gradskim ustanovama u Valjevu; takvi sastanci održavaju se skoro svakodnevno i služe za ucenjivanje zaposlenih, od kojih se traži da se učlane u SNS i učestvuju u predizbornoj kampanji stranke radi sticanja određenih pogodnosti.

Kako se radi o flagrantnom kršenju zakona od strane dr Vladimira Pantelića, koji je na opisani način direktno zloupotrebio svoju funkciju VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo u političke svrhe, Valjevski pokret otpora zahteva hitnu reakciju nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu i Agencije za borbu protiv korupcije radi pokretanja odgovarajućih postupaka protiv navedenog lica. Pored toga, očekujemo i da Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, bez ikakvog odlaganja, donese odluku o razrešenju dr Vladimira Pantelića sa funkcije VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo.

Valjevski pokret otpora ograđuje se ovim putem od pokušaja drugih političkih organizacija u našem gradu da zloupotrebe ovaj slučaj u dnevnopolitičke svrhe, s obzirom na to da se radi o očiglednom kršenju zakona od strane VD direktora jedne državne ustanove, koje, s tim u vezi, mora biti sistemski i u zakonskim okvirima sankcionisano od strane nadležnih organa Republike Srbije, navedeno je u saopštenju za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *