petak, 12. aprila 2024.

Vrtić poskupeo, gradi se novo obdanište

Objavljeno: 7. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Cena boravka mališana u valjevskim vrtićima od ovog meseca veća je za 720 dinara, ali i sa novom cenom od 5.080 dinara mesečno za celodnevni boravak, usluga Predškolske ustanove “Milica Nožica” je među najjeftinijima u Srbiji.

Direktor ustanove Zlatomir Marković objašnjava da je odluku o posklupljenju doneo Grad kao osnivač obdaništa, postupajući po odluci nadležnog ministartva.

– Ako imamo u vidu da je radno vreme vrtića od 6 do 16 časova, da tokom dana mališani imaju obezbeđenu kompletnu medicinsku negu, tri obroka, spavanje i vaspitno-obrazovni rad, povećanje cene zaista nije veliko – kaže Marković.

Da je cena usluge vrtića bila povoljna, pokazuje  i statistika već godinama da gotovo uvek više od 200 mališana ostane ne upisano zbog velike zainteresovanosti a nedovoljno kapaciteta. Marković, međutim, kaže da je cilj ustanove da 1. septembra sledeće godine sva deca koja konkurišu budu upisana, jer počinje proširenje vrtića “Bambi” u najvećem stambenom Naselju Oslobodilaca Valjeva.

– Reč je o projektu vrednom 180 miliona dinara, koji se većinom finansira iz budžeta Vlade,  dok Grad učestvuje sa 12 miliona dinara. Proširenjem i dogradnjom ćemo dobiti 2.300 kvadrata bruto površine, koji će imati 14 novih soba, lift za decu s posebnim potrebama i moći će da primi, zavisno od uzrasne grupe i normativa, od 250 i 280 dece – kaže direktor Predškolske ustanove.

S obzirom na praktično novi valjevski vrtić, kako kaže, to će sem rešenja smeštaja predškolaca značiti i otvaranje najmanje novih 30 radnih mesta, od vaspitača i medicinskih sestara do tehničkog osoblja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *