nedelja, 21. jula 2024.

Vučić prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba

Objavljeno: 8. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu, objavljeno je na sajtu Predsednik Srbije.

Ta kompanije, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, kako je ranije saopšteno, planira da na 10.000 kvadrata pokrene proizvodnju u fabrici u Valjevu, gde će, kako je obećano, biti otvoreno najmanje 305 radnih mesta.

Valjevska vlast je u prvoj polovini prošle godine donela odluku da oko 12 hektara zemljišta u privrednoj zoni, pokloni državi Srbiji bez naknade, a to zemljište je ustupljeno nemačkoj kompaniji “Bizerba”.

Potom je u maju prošle godine potpisan je Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika te kompanije.

„Bizerba“ je osnovana 1866. godine u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj. Zapošljava oko 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja.“Bizerba”, koja je svetski lider u proizvodnji vaga. Ova kompanija je jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *