sreda, 17. aprila 2024.

Školama podeljena sportska oprema

Objavljeno: 7. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sve valjevske osnovne škole su dobile sportsku opremu i rekvizite, u okviru programa Lokalnog akcionog plana za decu, a za te namene je iz gradskog budžeta opredeljeno dva miliona dinara.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Valjeva, sve škole su iskazale svoje potrebe i nabavljeno je oko 300 fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških lopti, 52 strunjače, dva kozlića, tri stola i tri mrežice za stoni tenis, 50 loptica, 4 table za košarku, 4 ojačana obruča za košarku, 12 mreža za koš, dve mreže sa sajlom za odbojku, zatezač za mrežu, 4 mreže za rukomet, 31 vijača, 14 prepona, 13 čunjeva, 15 mreža za nošenje lopti.

Foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da sportske opreme nikada nema dovoljno i da je ona važna iz sportskog i pedagoškog ugla.

„Sada sva deca u valjevskim gradskim i seoskim školama će moći da igraju košarku, fudbal, rukomet i odbojku sa novim i kvalitetnim loptama. Tu je i mnoštvo druge opreme, koja će unaprediti uslove za sporovođenje nastave fizičkog vaspitanja. Pored borbe da unapredimo sportsku infrastrukturu u gradu, napora da izgradimo nove sportske objekte, ne zaboravljamo i ove naizgled sitne stvari, koje su sastavni deo svakodnevnog rada i boravka u školama“, rekao je Gojković.

Direktori škola, gradske OŠ „Sestre Ilić“ Zoran Marković i OŠ „Ilija Birčanin“ na Stavama Vladimir Filipović su se zahvalili rukovodstvu Grada na ovoj donaciji i potvrdili da školama uvek nedostaje sportske opreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *