sreda, 19. juna 2024.

Vučić: U Valjevu uskoro očekujemo nova radna mesta

Objavljeno: 16. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Valjevu očekuje otvaranje novih radnih mesta. On je poručio da će, po završetku izgradnje deonice auto-puta od Beograda do Čačka, početi izgradnja brze saobraćajnice od Valjeva do Lajkovca.Vučić, koji je prisustvovao jučerašnjem otvaranju sportske hale u Mionici, je poručio da je važno ulagati u prestonicu, ali je podjednako važno ulagati i u druge gradove i opštine u Srbiji, iako to nije lak posao.

„U Valjevu očekujemo da u narednom periodu bude još dosta ljudi zaposleno, posebno u ’Gorenju’, koje preuzimaju Kinezi. Čim se završi izgradnja deonice auto-puta Breograd-Čačak, a možda i pre, krećemo u izgradnju brze saobraćajnice od Lajkovca do Valjeva. To je velika stvar za ovaj region. Kada se završi auto-put, za ovaj kraj sve će biti drugačije“, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je poručio da je zadatak ove vlasti da radi na razvoju svih opština i gradova, a ne samo Beograda, ali je naveo da je to težak posao.

„Treba razmišljati o interesima privatnih i drugih kompanija. Dajem sve od sebe da odem u svaki deo Srbije i da se u svaki deo ulaže jednako. Nije realno ulagati isto u Beograd i Novi Sad, a kamoli u neko drugo mesto. Potenciramo razvoj drugih mesta, pa pogledajte Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Vranje, gde smo doveli nove investitire ili napravili preduslove za to. Želimo da ulažemo u infrastrukturu šitom Srbije i time sve postaje drugačije. Gledaćemo da uradimo što više možemo“, rekao je Vučić.

U Valjevu, u poslednjih nekoliko godina, nije bilo nijedne veće investicije. U gradu na Kolubari, praktično, rade tri velike fabrike, a to su „Krušik“, „Gorenje“ i „Vali“, a iako je bilo najava da će u naš grad stići „ozbiljni“ investititori, to se još uvek nije obistinilo. Samo u Valjevu je bez posla više od 6.000 ljudi, ali se procenjuje da je taj broj znatno veći, jer veliki broj onih koji su bez posla se ne vode na evidenciji Službe za zapošljavanje.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *