utorak, 28. maja 2024.

Vučić: Želja mi je da mionička hala bude puna dece

Objavljeno: 16. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica je, posle 25 godina, dočekala da dobije sportsku halu, koja je među najmodernijim sportskim objektima u zapadnoj Srbiji. Svečanom otvaranju objekta, čija je izgradnja počela pre dve i decenije, je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mionička hala ima 2.900 kvadrata, a maksimalni kapacitet je oko 2.000 gledalaca. Za završetak ovog sporskog objekta mionička opština je uložila 89 miliona dinara, a država 44 miliona dinara.

Predsednik Srbije Vučić je okupljenima poručio da mu je važan Brisel, ali mu je važna i Mionica. Dodao je da mu je želja da mionička hala bude puna dece.

„Želim da više vremena provodite u ovoj hali nego za računarima, jer više vremena provedeno ovde znači više zdravlja vama, vašim porodicama, ali znači i za budućnost naše zemlje. Ovde će se odigravati međunarodne utakmice, ovde ćete navijati za Srbiju. Sve što radimo, radimo zbog vas poštovani građani Srbije. Bez vaše podrške ne bismo stigli ni do Pekinga, Moskve, Vašingtona, nigde našu zemlju ne bismo predstavljali na snažan način. Sutra sam u Parizu, u utorak u Briselu, ali mi je važno da odem i u Mionicu i u svako mesto u Srbiji jer sve što radimo, radimo zbog naše dece i građana Srbije“, poručio je na jučerašnjem svečanom otvaranju mioničke hale predsednik Srbije.

Vučić je rekao i da želi da obiđe svako mesto u Mionici, da se više uradi za Vrujce, da “Mišićevi dani” žive bolje nego ranije, da se deci u tom kraju obezbedi budućnost, a za to je, kako je naveo, potreban naporan rad. Predsednik je rekao da zadovoljan kako Mionica radi sa vladom i državom

“Za dve – tri godine u Mionici je urađeno više ozbiljnih projekat nego u prethodnih 30 godina. To smo mogli samo uz vas i vašu podršku. Zbog vas, ozbiljnih i odgovornih ljudi, koji ste verovali u rad, a ne u nerad, koji ste verovali onima koji vam nisu obećavali kule i gradove, ali su ispunjavali ono što obećaju”, rekao je Vučić.

Inače, novootvoreni sportski objekat u Mionici je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica. Hala raspolaže sa 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40×20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom od 200 kvadrata i ima četiri svlačionice.

Izgradnja sportske hale u Mionici je počela davne 1993. godine, kada završeni samo konstruktivni radovi bez instalacija. Nakon toga, radovi su bili obustavljeni sve do novembra prošle godine, kada su nastavljeni radovi na završetku ovog sportskog objekta.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *