petak, 24. maja 2024.

Vučić: Uložićemo u valjevski kraj 10 miliona evra

Objavljeno: 23. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će do kraja 2021. godine u valjevski kraj biti uloženo više od 10 miliona evra, kao i da će u naredna dva meseca posetiti Valjevo, kako bi razgovarao sa građanima, prenosi agencija Tanjug.

„U Valjevo ću uskoro, i to da razgovaram sa ljudima, a ne da držim mitinge i predavanje. A, uložićemo mnogo više od pet miliona evra, jer samo će izgradnja kanalizacije koštati tri miliona”, rekao je Vučić novinarima na Divčbarama, gde je prisustvovao otvaranju hotela „Crni vrh“, koji je u vlasništvu braće Miloša i Jovana Teodosića.

Kako je rekao Vučić, do kraja 2021. godine biće uloženo više od 10 miliona evra u potez Mionica – Divčibare i Divčibare – Valjevo, u kompletnu infrastrukturu, što će biti navedeno i u investicionom planu. „To vam ja obećavam, ne predsednici opština”, rekao je Vučić.

On je dodao da je cilj da domaći turisti troše više novca u svojoj zemlji, te da će se pokušati sa uvođenjem ekskluzivnih vaučera, odnosno da se vaučeri ne odnose samo na smeštaj sa dve ili tri, nego i na onaj sa četiri ili pet zvedica, kako bi se pomoglo ljudima koji hoće da ulažu u luksuzni turizam. „U naredna dva meseca doći ću u Valjevo, da razgovaram sa ljudima, vidim šta misle i šta treba da uradimo”, rekao je Vučić i dodao da će se raditi brza saobraćajnica Lajkovac-Valjevo, kao i da će mašine uskoro izaći na teren.

Foto: Hotel Crni vrh

Na svečanom otvaranju hotela „Crni vrh”, koji je najmoderniji i najveći hotel na Divčibarama, predsednik Vučić je najavio da će država pomoći u izgradnji putne i druge neophodne infrastrukture. On je zahvalio porodici Teodosić koja je odlučila da deo novac uloži u svoju zemlju i svoju budućnost veže i za Srbiju napominjući da je u pitanju investicija vredna 7,8 miliona evra i da će ići i do 10 miliona evra.

„Miloš Teodosić je mnogo uložio ovde u Srbiji i zahvalan sam i ponosan što su Teodosići to učinili za svoju zemlju, mogli su novac da ulože bilo gde u svet”, rekao je Vučić, javlja agencija Beta.

On je kazao da je Srbija preuzela na sebe da završi put od Krčmara do Divčibara, da će pomoći u telekomunikacionoj i kanalizacionoj infrastrukturi i da će uraditi travnati teren.

Dodao je da će pomoći i Fudbalski savez Srbije, a da je Dejan Stanković obećao da će na Divčibare da dovodi fudbalere Crvene Zvezde, da ne moraju u Sloveniju na pripreme, jer, kako je rekao, nema nigde ništa lepše od ovoga ovde u srcu Šumadije.

Vučić je kazao da država pomaže i domaćim investitorima i da je ovo deseti hotel koji pomažu, a čiji su vlasnici domaći investitori.

Izvor: Tanjug, Beta, Patak online

5 komentara na “Vučić: Uložićemo u valjevski kraj 10 miliona evra

 1. Ја не разумем, како неко ко је успех у животу постигао искључиво личним радом, трудом и талентом, све на крају упрска везујући се за власт…

  2

  0
 2. Izdržite žuti hejteri,nije vam lako.
  Svi su krivi,i Jezdic i Teodosić i Zdravko Čolić i Željko Joksimović …
  Samo ste vi ispravni

  2

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *