nedelja, 23. juna 2024.

Vučić: Valjevo ne sme da ostane slepo crevo

Objavljeno: 19. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju deonice auto-puta od Obrenovca do Ljiga da Valjevo ne sme da ostane slepo crevo i obećao da će izgradnja brze trke, koja će Valjevo povezati sa Koridorom 11, biti završena do 2021. godine.                                                                                       Predsednik Vučić je u razgovoru sa glumcem iz Valjeva Nenadom Jezdićem, tokom vožnje novim auto-putem u otvorenom autobusu, u neformalnom razgovoru, rekao da se nada da će brza trka biti izgrađena u roku od dve godine, pre nego što bude otvorena deonica auto-puta Preljina-Požega.

Kako je rekao, brza trka biće izgrađena sa druge strane barske pruge, u odnosu na put Valjevo-Beograda. Vučić je poručio da se nada će posao u vezi eksproprijacije zemljišta biti brzo završen, a da bi nova saobraćajnica trebalo da bude gotova do 2021. godine.

„Valjevo će onda postati novi turistički centar, jer će imati dobre saobraćajne veze. Valjevo ne sme da ostane slepo crevo, okolina Valjeva je veoma lepa, zato će saobraćajnice koje planiramo da gradimo približiti taj kraj, uključujući i Divčibare, svim potencijalnim gostima, ali i investitorima“, rekao je Vučić.

Predsednika Srbije je u lajkovačkom selu Nepričava, gde se zaustavio otvoreni autobus, pored predsednika lajkovačke opštine Andrije Živkovića, dočekao i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

„Za Valjevo je otvaranje auto-puta sudbinska stvar“, rekao je Gvozdenović srpskom predsedniku. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa Gvozdenovićem ponovio da će se nadležne službe potruditi da brza traka od Valjeva do Nepričave bude završena pre deonice auto-puta do Požege. „Onda ćemo moći lakše da dovedemo investitore u Valjevo“, poručio je Vučić.

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ na Koridoru 11 od Obrenovca do Ljiga je svačano otvorena juče. Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga je dužine 62,7 kilometara, ima dve čeone i četiri bočne naplatne stanice. Kako je najavljeno, putarina od Obrenovca do Ljiga koštaće 420 dinara, a naplata će početi od 1. septembra.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *