utorak, 28. maja 2024.

Vučiću dodeljena specijalna nagrada Mišićevih dana

Objavljeno: 19. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je specijalna nagrada Mišićevih dana – replika sablje vojvode Živojina Mišića.

Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije. Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.

„Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima se upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti“, rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

„Naša je obaveza da sledimo njegovu filozofiju i borbu. Upravo to i činimo. Ne odustajemo od cilja da Mionicu napravimo boljim mestom za život i u tome uspevamo zahvaljujući podršci predsednika Vučića i Vlade Srbije“, rekao je Janković.

Savetnik predsednika Srbije, foto: Opština Mionica

Savetnik predsednika Srbije Dejan Savić se zahvalio na dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksandra Vučića.

„Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo“, rekao je Savić.

Predsednik mioničke opštine je na otvaranju ovogodišnjih „Mišićevih dana“ uručio i najveća opštinska priznanja „Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić“ generalu – majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

Mišićevi dani traju do 24. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *