nedelja, 23. juna 2024.

Za bolje vodosnabdevanje 58 miliona dinara

Objavljeno: 18. jula 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Zajedničkim sredstvima UNOPS-a i opštine Mionica biće finansiran projekat  rekonstrukcije izvorišta Orlovac i zamenjene azbestne cevi, čime će se smanjiti 80 odsto gubitaka u mreži, a Osečenica, Ključ, Tolić, Brežđe, Paštrić, Radobić, varoš i selo Mionica imaće kvalitetnije i stabilnije vodosnabdevanje.

Lokalna samouprava uložiće oko šest miliona dinara, dok će sredstvima Evropske unije biti obezbeđeno više od 52 miliona dinara.

„Na izvorištu Orlovac bili smo pre manje od devet meseci kako bismo uočili sve nedostatke. I za to vreme, nismo sedeli skrštenih ruku, već smo dali sve od sebe da pronađemo rešenje. I uspeli smo. Ovo je jedan od značajnijih projekata, a u toku su radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela kojim rešavamo pitanje vodosnabdevanja u još deset sela. Nema nikakve sumnje da rešavamo istorijske probleme koji su tištili naše građane. Moramo još više da ulažemo u dalji razvoj Mionice, a ja sam ponosan na sve nas jer je ovo veliki uspeh. Zahvaljujem se UNOPS-u na ovoj ogromnoj pomoći koja nam mnogo znači jer sa realizacijom ovog projekta u velikoj meri unapredićemo vodosnabdevanje, ali i kvalitet života u našoj opštini“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Foto: Opština Mionica

Opština Mionica je 2016. godine izvršila promenu cevi, a sa još 900 metara koliko je planirano ovim projektom, azbestnih cevi u ovom vodovodnom sistemu više neće biti.

Neka od mera koje će se takođe sprovoditi u okviru ovog projekta jesu podrška poslovnoj saradnji na regionalnom nivou, obuka i jačanje profesionalnih kompetencija, okupljanja udruženja žena, sajmovi zapošljavanja i dr.

Pored rekonstrukcije izvorišta Orlovca, u opštini Mionica u toku su radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela koje finansira lokalna samouprava,  a u toku su radovi na izgradnji vodovoda u Gornjem Mušiću kada će meštani po privi put dobiti pijaću vodu na svojim česmama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *