subota, 20. jula 2024.

Za brzu saobraćajnicu potrebno oko 80 miliona evra

Objavljeno: 6. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za izgradnju brze saobraćajnice, koja bi Valjevo trebalo da spoji sa auto-putem „Miloš Veliki“ je potrebno oko 80 miliona evra. To je izjavio je predsednik Srbija Aleksandar Vučić u sinoćnjoj emisiji „Upitnik“ na RTS-u.

„Danas se u Valjevu teško živi i mnogo toga smo dužni Valjevcima. Zato smo odlučili da uradimo brzu saobraćajnicu od Iverka do uključenja na auto-put i taj posao sprovodi Ministarstvo za građevinarastvo i infrastrukturu. Danas sam pregovaramo sa CRBC u vezi tog projekta i njihova procena je da će taj posao koštati 80 miliona evra. To će da bude veliki bum za Valjevo uz izgradnju dodatne industrijske zone“, rekao je Vučić i najavio da će 19. decembra biti otvorena i deonica auto-puta od Obrenovca do Surčina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u avgustu ove godine, na otvaranju novog auta-puta od Obrenovca do Ljiga, poručio da Valjevo ne sme da ostane slepo crevo i obećao da će izgradnja brze trke, koja će Valjevo povezati sa Koridorom 11, biti završena do 2021. godine. On je tada rekao da se nada da će brza trka biti izgrađena u roku od dve godine, pre nego što bude otvorena deonica auto-puta Preljina-Požega.

Kada je u aprilu prošle godine valjevski kraj posetila ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović tada je izjavila da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice, prema procenama, koštati između 50 i 60 miliona evra, te da je u planu je izgradnja saobraćajnice duge 17 kilometara.

Jedan komentar na “Za brzu saobraćajnicu potrebno oko 80 miliona evra

  1. Dajte to Pitaču i Fazanu upola rade ljudi za 40.000.000 € sve će.da završe i zavese od 5000 € gratis za Mengelea.

    14

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *