petak, 21. juna 2024.

Za civilnu zaštitu stiže oprema vredna 1,4 miliona dinara

Objavljeno: 17. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Jedinica civilne zaštite u Mionici dobiće novu opremu vrednu 1,4 miliona dinara. Projekat finansira Dobrotvorna fondacija Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“, uz podršku mioničke opštine.

Mionička jedinica civilne zaštite dobiće standardizovanu i sertifikovanu zaštitnu opremu, obuću, odeću, alat, rezervoare, opremu za prvu pomoć. Takođe, poverenicima će biti održana obuka, gde će naučiti kako da koriste opremu i reaguju u kriznim momentima.

„Važno je da radimo na preventivi, da obezbedimo uslove da sve naše službe budu dobro opremljene i spremne za delovanje. U prethodnim godinama Mionicu su pogodile prirodne katastrofe, poplave i požari. Upravo zbog toga potrebna nam je funkcionalna i opremljena jedinica civilne zaštite koja će u kriznim momentima biti u stanju da reaguje na adekvatan način. Opremljena i obučena jedinica je prvi preduslov za kvalitetne reakcije u rizičnoj situaciji“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Potpisivanje ugovora, foto: Opština Mionica

Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ koji se finansira uz podršku BHA USAID realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljubljem“.

„Čovekoljublje“ finansira oko 80 odsto od vrednosti projekta, odnosno oko 1,2 miliona dinara, dok je opština Mionica izdvojila oko 260.000 dinara za opremanje jedinice civilne zaštite.

„Očekujemo da će realizacija ovog projekta doprineti boljem funkcionisanju jedinice civilne zaštite, a što je najbitnije uticaće na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne katastrofe“, dodao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *