petak, 21. juna 2024.

Za godinu dana izgrađeno osam mostova

Objavljeno: 22. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U proteklih godinu dana u valjevskom kraju je izgrađeno čak osam mostova, čija je vrednost oko milion evra! Poslednji među njima je most za Veselinovića naselje, čija je izgradnja finansirana sa oko 24 miliona dinara iz fondova EU, preko Kancelarije za obnovu i razvoj, dok je iz gradske kase za pristupne saobraćajnice izdvojeno oko 11 miliona dinara. Ovaj most, kao i preostalih sedam, su oštećeni u majskim poplavama 2014. godine. Most za Veselinovića naselje je dugačak 25 metara, širina je pet metara, a sa obe strane mosta su izgrađeni trotoari od po metar i po. Most je večeras otvoren za saobraćaj, a direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić rekao je da su svi glavni radovi završeni, a nedostaje asfalt na jednom delu, jer se čeka „slaganje tla“.

„Most je od večeras otvoren za saobraćaj, a u narednih mesec i po dana će biti urađena asfaltna podloga, čim se slegne tlo, jer u suprotnom bi došlo do pucanja asfalta. Otvaranjem mosta za Veselinoviće simbolično završavamo obnovu mostova u valjevskom kraju, koji su oštećeni u majskim poplavama. Za godinu dana izgradili smo čak osam mostova i to je veoma veliki posao, koji je značajan za Valjevo,. Vrednost svih novoizgrađenih mostova je oko 120 miliona dinara, što je oko milion evra“, rekao je Jeremić.

Najduži most koji je urađen u proteklih godinu dana je most za Aničiće, dok je po dužini na drugom mestu most za Veselinovića naselje.

2 komentara na “Za godinu dana izgrađeno osam mostova

  1. Značajni rezultati u odnosu na šta? Koji je to grad iz čijeg je budžeta neko zagrabio polovinu novca? Ma batali Aleksej ovakve „sposobnjakoviće“ jer taj nije doneo nijednog dinara u Valjevo već samo potrošio silne pare Valjevaca. I šta on zna o sleganju tla? Nek ide i radi kao defektolog jer ovako odaje utisak neozbiljnog kursadžije. Možda je njemu njegova partija dala da bude direktor, možda je on neke stručne ljude koji znaju kako se putevi prave negde slušao ali od slušanja nije mogao da postane za to stručnjak.

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *