utorak, 23. jula 2024.

Za investicije 100 miliona dinara

Objavljeno: 26. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Vodovod“ ove godine planira da u investicione poslove uloži preko 100 miliona dinara, što je više od planiranog, najavio je direktor „Vodovoda“ Đorđe Milanović. Trenutno „Vodovod“ ima 12 gradilišta, među kojima je rekonstrukcija 2,2 kilometra vodovodne mreže „Kukalj“ ka rezervoaru „Ora glavica“.  Taj posao bi trebalo da bude završen za 10-ak dana.

„U planu nam je i bušenje arterskih bunara i taj posao bi trebalo da krene ove nedelje. Takođe, u dogovoru sa meštanima Gornje Bukovice smo odlučili da produžimo radove na cevovodu od Carića do Bukovice, kako bi ’pokrili’ sve objekte na tom potezu, jer će biti urađeno dodatnih 700 metara vodovodne mreže. Krajem ove sedmice trebalo bi da krenu radovi na izgradnji vodovodne mreže od Valjevske Kamenice ka Staparu, gde smo sa meštanima napravili dogovor da se zajednički finansiraju ti radovi“, kaže Milanović.

Direktor „Vodovoda“ kaže da se veći deo radova odnosi na ona područja koja do sada nisu bila priključena na vodovodnu mrežu, tako da će mnogi građani konačno dočekati vodu „iz česme“.

Đorđe Milanović

„Iz gradskog bužeta za investicione radove izdvojeno 30 miliona dinara, od toga je tri miliona opredeljeno za seoske vodovode. Ostatak izdvajamo iz sopstvenih sredstava, a na nekim mestima gradimo vodovodnu mrežu uz učešće meštana tih sela. Ako bude sve teklo po planu, mislim da ćemo ove godine preko 100 miliona dinara investirati u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže, što je veoma značajno. Kada pogledamo šta je sve urađeno u prethodne dve godine, možemo da se pohvalimo sa preko 50 kilometara rekonstruisane i izgrađene vodovodne mreže, kao i rekonstukcijom crpnih stanica“, rekao je Milanović.

U prošloj godini investicioni poslovi valjevskog „Vodovoda“ su bili 30 odsto veći od planiranih, a ukoliko sve bude teklo po planu, „Vodovod“ će i u ovoj godini uraditi više posla od planiranog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *