petak, 14. juna 2024.

Za izgradnju tri eko-parka devet miliona dinara

Objavljeno: 17. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je oko pet miliona dinara za projekat grada Valjeva „Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića“.

Ukupna vrednost projekta je oko devet miliona dinara, a iz gradskog budžeta će za izgradnju tri eko-parkića biti izdvojeno oko četiri miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, realizacijom ovog projekta koje je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine biće izgrađena tri eko – parka i to na sledećim lokacijama: Ulica Prote Mateje Nenadovića – Brankovina,  Ulica Jovana Urbana – Valjevo i u Ulici Beogradska – Popučke.

Po projektu reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih,metara sa podlogom od livenog tartana, na kojem je postavljena ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

„Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta. Igrališta su ograđena  metalnom ogradom i postavlja se mobilijar“, navodi se u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Projekti očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini biće realizovani u 14 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i grad Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *