petak, 12. aprila 2024.

Za javne radove i stručnu praksu 25 miliona dinara

Objavljeno: 11. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase ove godine je izdvojeno 25 miliona dinara za angažovanje nezaposlenih kroz program javnih radova i za obavljanje stručne prakse. Kroz javne radove posao na tri meseca će dobiti 144 osobe, dok će kroz stručnu praksu biti angažovano 65 lica sa srednjom, višom i visokom školskom spremom. Na javnim radovima su prednost imali nezaposleni bez kvalifikacije, stariji od 55 godine i oni iz teže zapošljivih i socijalno ugroženih grupa. Njihova mesečna plata, sa prevozom, biće oko 20.000 dinara.

Najviše angažovanih na javnim radovima biće u ”Vidraku”, gde će 27 osoba biti uposleno na čišćenju divljih deponija, uređenju zelenih površina i sređivanju dokumentacije. U ”Vodovodu” će posao na tri meseca dobiti 22 osobe, a u ”Valisu” će kroz program ”U susret sezoni” biti angažovano 18 lica.

U valjevskom Domu zdravlja radiće 10 osoba na održavanju čistoće, arhiviranju i ažuriranju dokumentacije. Udruženje „Anđeli čuvari” će kroz program podrške inkluzivnom obrazovanju dece predškolskog uzrasta zaposliti osmoro, a  Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju sedmoro na programu podrške „Korak napred”. Na uređenju objekata i dvorišta Predškolske ustanove „Milica Nožica“ biće angažovano pet radnika, a u JP „Kolubara“ četiri osobe. U Domu kulture „Izvor” i  Matične biblioteke radiće po četvoro, a u Narodnom muzeju troje nezaposlenih. Po dvoje angažovanih radiće u Centru za socijalni rad i Udruženja multiple skleroze, a jedno u Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Kroz stručnu praksu ove godine biće obuhvaćeno 15 nezaposlenih srednjoškolaca, desetoro lica sa višom školskom spremom i 40 fakultetski obrazovanih. Za vreme stručne prakse, koja traje godinu dana,  pripravnici sa fakultetom dobijaće mesečno po 16.000 dinara, sa višom stručnom spremom po 14.000, a sa srednjom školom 12.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *