nedelja, 21. aprila 2024.

Za još dva vrtića biće izdvojeno 173 miliona dinara

Objavljeno: 16. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prvim rebalansom budžeta, koji su prihvatili članovi Gradskog veća, za prenamenu stare VI škole u dva vrtića biće izdvojeno 173 miliona dinara. Valjevo već godinama ima problem sa nedovoljnim brojem mesta za smeštaj dece u valjevskim vrtićima.

„Za mene lično je to najbitniji projekat u ovom trenutku u gradu Valjevu i rešavanje jednog ogromnog problema, jer će lista čekanja dece za upis u vrtiće biti i veća nego prošle godine .Zato je važno da što pre krenemo u realizaciju i dobijemo dva nova vrtića i preko 400 mesta za boravak naših mališana. Rebalansom smo opredelili mnogo velika sredstva za nas, 173 miliona dinara, ali do kraja godine ćemo uspeti da rešimo listu čekanja“, rekao je na sednici Gradskog veća gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Zbog nedovoljnog broja mesta u valjevskim obdaništima svake godine ostane neupisan veliki broj dece. Prošle godine je bez mesta ostalo oko 470 mališana.

Početkom juna prošle godine ministar prosvete Branko Ružić je obećao da će Valjevo dobiti novi vrtić na padini ispod Vatrogasnog doma ka naselju Sretena Dudića i da će Valjevo sa projektom izgradnje novog vrtića biti stavljeno na listu prioriteta, međutim, nije poznato dokle se stiglo sa datim obećanjem.

„Namera je da ministarstvo u saradnji sa gradom Valjevom izdejstvuje da se iz komponente ’Jedan’ iz kredita Svetske banke opredele sredstva za izgradnju novog obdaništa koje će imati kapacitet oko 280 mesta. Za jedan grad veličine Valjeva je nedopustivo da na listi čekanja bude tako veliki broj dece i zato je obaveza Vlade i ministarstva da se taj problem reši. Pored toga, na potezu je i lokalna samouprava, čiji je zadatak na pripremi svu neophodnu dokumentaciju koja se tiče lokacije na kojoj će biti izgrađeno novo obdanište“, rekao je tada Ružić.

Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *