petak, 12. aprila 2024.

Za klizalište u Valjevu 27.000 evra

Objavljeno: 27. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Postavljanje klizališta, foto: Valis
Postavljanje klizališta, foto: Valis

VALJEVO – U Valjevu će ove godine sva deca imati pravo da besplatno koriste klizalište na otvorenom terenu hale „Student“. Ranijih godina klizalište je bilo postavljeno na platou ispred Centra za kulturu i nije bilo besplatno za decu.

Za postavljanje klizališta ove godine je zadužena Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, koja je raspisala javnu nabavku za uslugu organizovanja klizališta, a posao je dodeljen beogradskog firmi „Gemtehnik“, koja je bila jedini ponuđač.

Tako će građane otvaranje klizališta u Valjevu koštati 3,2 miliona dinara, što je oko 27.000 evra.

Postavljanje klizališta, foto: Valis

Prema ugovoru, klizalište u Valjevu bi trebalo da bude otvoreno za posetioce dva meseca, odnosno od kraja decembra, do kraja februara.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji, firma koja dobije posao je dužna da postavi klizalište sa prirodnim ledom na otvorenom, minimalnih dimenzija 26.5 x 10-12 metara, da obezbedi konstantan kvalitet leda u rasponu temperature, a najviše do 10 stepeni, ogradu za klizalište, kao i 100 pari klizaljki u različitim veličinama.

Za sada nije poznato kada će klizalište u Valjevu biti otvoreno za posetioce. Direktor „Valisa“ Željko Ostojić je za Patak online rekao da im vremenski uslovi ne idu na ruku i da rade na tome da klizalište osposobe što pre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *