četvrtak, 25. jula 2024.

Za Kovid pacijente trenutno oko 120 kreveta u bolnici

Objavljeno: 6. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U valjevskoj bolnici se na lečenju od posledica Kovid-19, po poslednjim podacima, nalazi 41 osoba, a kako navode u Opštoj bolnici, pripremljeno je oko 120 postelja za prihvat pacijenata kojima je zbog zaraze korona virusom neophodna hospitalizacija.

U Opštoj bolnici trenutno je na lečenju je 31 pacijent iz Valjeva, pet iz Mionice, dvoje iz Ljiga, te po jedna osoba iz Uba, Lajkovca i Osečine, zbog posledica Kovid-19.

U bolnici su za lečenje ovih pacijenata na raspolaganju Infektivno odeljenje, Gastroenterologija, Endokrinologija, kao i dva sprata Grudnog odeljenja, što ukupno čini oko 120 kreveta za hospitalizaciju pacijenata kojima je potrebno lečenje.

Nadležni u valjevskoj bolnici kažu das u spremni da se u slučaju većeg priliva pacijenata cela stara bolnica i novo Grudno odeljenje stave u funkciju Kovid bolnice.

3 komentara na “Za Kovid pacijente trenutno oko 120 kreveta u bolnici

  1. Bilo bi dobro kad bise nadlezni organizovali i obezbedili za sve bolnicke sobe fotokataliticke preciscivace vazduha nezamenjive u eliminisanji svih mikroba, bakterija i virusa,pa bi tako pacijentima omogucili laksi i brzi oporavak i sprecili sirenje infekcije…

    10

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *