petak, 23. februara 2024.

Za mioničke bebe 40.000 dinara, besplatna kolica i auto- sedišta

Objavljeno: 15. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Uručenje poklona za mioničke bebe, foto: Opština Mionica
Uručenje poklona za mioničke bebe, foto: Opština Mionica

MIONICA- Po 40.000 dinara, besplatna kolica i auto-sedišta za bebe dobilo je 39 mioničkih porodica. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je najavio povećanje jednokratne naknade za sve porodilje od naredne godine.

„U susret novogodišnjim i božićnim praznicima obradovali smo naše sugrađane, roditelje i naše najmlađe. Poklonili smo auto sedišta i kolica, kao i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 40.000 dinara. Najlepši poziv je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. Lepa vest je i da ćemo novčanu naknadnu naredne godine povećati, a već u januaru prva rođena beba dobiće 80 hiljada dinara. Tu smo da brinemo jedni o drugima i da budemo porodica koja se voli, poštuje i pomaže, a baš takva je naša Mionica“,  rekao je Janković i dodao da se u narednom periodu očekuje povećanje broja radnih mesta i još više investicija koje će doneti boljitak za sve građane opštine Mionica.

Uručenje poklona za mioničke bebe, foto: Opština Mionica

Za roditelje je organizovana obuka o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića besplatna kolica uručuju se od 2019. godine, a auto sedišta od 2017. godine, dok se od 2022. godine dodeljuje se i novčana naknada za prvu rođenu bebu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *