sreda, 24. aprila 2024.

Za projekte u Valjevu 2,13 miliona evra

Objavljeno: 15. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Potpisivanje ugovora, ministar Vesić i gradonačelnik Gojković, foto: Grad Valjevo
Potpisivanje ugovora, ministar Vesić i gradonačelnik Gojković, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Valjevo će u narednom periodu dobiti 2,13 miliona evra bespovratnih sredstava. Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković potpisao je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“.

Kako je saopšteno, reč je o programu razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja jedinica lokalne samouprave koji zajednički realizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je Valjevo dobilo 2.139.000 evra.

„Čast mi je što je grad Valjevo jedan od prvih potpisnika ugovora u okviru „LIID“ projekta, koji se odnosi na unapređenje lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava. U okviru projekta planirano je da uradimo kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, jedne od najvažnijih i najprometnijih ulica u našem gradu, koja je u jako lošem stanju i zahteva rekonstrukciju, tako da je sada na nama da što pre sprovedemo procedure i počnemo radove“, naglasio je Gojković.

Gradonačelnik Lazar Gojković na potpisivanju ugovora, foto: Grad Valjevo

Ministar Goran Vesić je rekao da je „LIID“ projekat koji na možda najbolji način utiče na komfor života građana.

“Veoma je važno što na ovaj način u lokalnim zajednicama promovišemo urbanu mobilnost, biciklističke staze, za šta se često dešava da lokalne zajednice nemaju dovoljno sredstava, zbog čega je važno da građani na ovaj način osete da ulažemo u opštine u kojima žive”, rekao je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *