utorak, 21. maja 2024.

Za opremanje i sređivanja škola 43,7 miliona dinara

Objavljeno: 11. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase ove godine je opredeljeno oko 31 milion dinara za tekuće i investiciono održavanje osnovnih i srednjih škola na valjevskom području, dok je za nabavku opreme planirano 12,7 miliona dinara. Za tekuće i investiciono održanje osnovnih škola je planirano 20,4 miliona dinara, a za srednje preko 10,6 miliona dinara. Najveći deo radova na uređenju školskih objekata već je završen, a neki su u toku.

Tokom leta okrečena je škola „Nada Purić“, betonirane su staze oko škole i saniran je deo fasade. Ti radovi su koštali skoro oko 1,5 miliona dinara. U školi „Andra Savčić“ je skinuta lamperija u hodnicima i taj prostor je okrečen, dok je najveći deo sredstava namenjen za tu školu usmeren na sređivanje izdvojenog odeljenja u Gornjoj Grabovici, gde je urađena ograda oko škole. U OŠ „Sestre Ilić“ je za zamenu dela oluka i sređivanje učionica izdvojeno 620.000 dinara, dok su u VII školi zamenjene pločice u školskom holu i radovi su koštali pola miliona dinara. Što se tiče seoskih škola, najviše novca je izdvojeno za školu u Popučkama, gde su izvedeni građevinsko-molerski radovi u prostorijama za administraciju i predškolsku nastavu zbog prelaska na jednosmenski rad.

Što se tiče srednjih škola, u Ekonomskoj školi je za krečenje škole i adaptaciju prostorije za praktičnu nastavu kuvara izdvojeno 1,1 milion dinara. Za sanaciju svečane sale Valjevske gimnazije je opredeljeno 980.000 dinara, a za zamenu podova u učionicama Tehničke škole 700.000 dinara. U Poljoprivrednoj školi je popravljen krov i izvedeni su molerski radovi, a u Medicinskoj školi su omalterisani i okrečeni zidovi i zamenjena je rasveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *