nedelja, 21. aprila 2024.

Stalan posao za 320 radnika „Krušika“ na dugom štapu

Objavljeno: 11. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Još početkom ove godine, krajem januara, prilikom posete vojnoj fabrici „Krušik“ predsednica ASNS Ranka Savić je najavila da će stalan posao u toj fabrici dobiti 320 radnika. Ona je tada rekla da su pregovori sa Ministarstvom odbrane o stalnom zaposlenju ljudi, koji najduže rade na određeno vreme u „Krušiku,“ trajali nekoliko meseci, te da je postignut dogovor da posao na neodređeno vreme „vrlo brzo“ dobije 320 radnika. Međutim, osam meseci kasnije, od obećanja nije se dalje odmaklo.

Na naše pitanje zbog čega, kao što je obećano, 320 radnika nije dobilo posao za stalno, predsednica ASNS Ranka Savić je odgovorila da je takav dogovor postignut nakon njihove intervencije Ministarstvu odbrane i njihovog naloga nadzornom Odboru da se to i sprovede.

„Prema tome, ja sam krajem januara, prilikom posete Valjevu, samo prenela ono što je obećano delegaciji ASNS. Mi smo već reagovali. Već smo tražili sastanak u Ministarstvu odbrane i odgovore na mnoga pitanja, pa i to zašto 320 radnika nije dobilo posao za stalno, kada je to obećano“, navodi se u odgovoru Ranke Savić koji je dostavila portalu Patak online.

U vojnoj fabrici u Valjevu na neodređeno vreme je zaposleno oko 1.200 radnika, dok na određeno vreme radi čak njih 2.000, među njima ima i onih koji na određeno vreme rade duže od 4-5 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *