četvrtak, 18. jula 2024.

Za opremanje i sređivanje škola 44,5 miliona dinara

Objavljeno: 25. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase ove godine je izdvojeno 32,5 miliona dinara za tekuće i investiciono održavanje osnovnih i srednjih škola na valjevskom području, dok je za nabavku opreme opredeljeno 12 miliona dinara. Za osnovne škole je izdvojeno 28,9 miliona dinara, a za srednje preko 15,5 miliona dinara. Najveći deo radova na uređenju školskih objekata već je završen, a neki su u toku, poput postavljanja fasade na školi „Nada Purić“, koja je bila dotrajala i predstavljala je pravo ruglo. Zamena dela fasade i betoniranje dela dvorišta na ulazu u školu koštaju 1,43 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju pripremne prostorije ispred fiskulturne sale izdvojeno 300.000 dinara.

Deo fasade je zamenjen i na fiskulturnoj sali Prve škole, gde su još zamenjeni i oluci, a deo novca je izdvojen i za popravku kanalizacije. Za školu „Andra Savčić“ je opredeljeno skoro milion dinara za skidanje itisona sa zidova u hodnicima i zamenu podova u nižim razredima. Za pregrade na vratima na učionicama u školi „Sestre Ilić“ je uloženo je 530.000 dinara, a u školi u Novom naselju su rekonstruisani toaleti za đake i zaposlene. Taj posoo je koštao pola miliona dinara.

Ove godine iz gradskog budžeta je izdvojen novac i za uređenje seoskih škola. Tako je urađena druga faza sanacije krova na školi u Leskovicama, u toku je zamena stolarije na školi u Gornjoj Grabovici i zamena pločica u hodniku škole u Popučkama, dok je završeno betoniranje platoa ispred škole u Valjevskoj Kamenici. Novac za uređenje dobila je i škola u Poćuti.

Što se tiče srednjih škola, sve planirane investicije u okviru tekućih popravki i investicionog održavanja, za koje je namenjeno preko 10 miliona dinara, su završene, osim izrade projekta za nadogradnju Valjevske gimnazije. Za te namene je opredeljeno tri miliona dinara. Značajnije investicije bile su u Tehničkoj školi, gde je saniran deo fasade i oluka,  Medicinskoj školi je za izradu projekta nadogradnje iznad objekta škole u dvorištu opredeljeno 600.000 dinara, a prva faza sanacije podova u Muzičkoj školi je koštala 570.000 dinara.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *