subota, 20. aprila 2024.

Za parking kod „Europroma“ 24.000 evra

Objavljeno: 19. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast izgradila je parking sa 15 mesta u blizini prodavnice „Europrom“, pored reke Gradac. Za parking od 15 mesta, koji će prvenstveno služiti građanima koji kupuju u ovoj trgovini, iz gradske kase je izdvojeno skoro 24.000 evra, odnosno 2,9 miliona dinara.

„ Taj parking sa 15 mesta je završen. Za sada se ne naplaćuje, a odluka o tome da li će se kasnije naplaćivati na Gradu i preduzeću ’Vidrak’. Činjenica je da smo ovde imali veliku gužvu, nije bilo pešacima moguće da prođu ovim delom zbog parkiranih automobila na ulici, te smo smatrali da iz bezbednosnih razloga moramo da taj parking uradimo“, rekao je načelnik odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Na pitanje da li je Grad taj parking izgradio zbog potrebe kupaca „Europroma“, s obzirom na to da se juče većina građana, koji su na tom mestu parkirali svoje automobile, uputila ka toj trgovini, a ne u šetnju obalom reke Gradac, Trifunović je odgovorio da će sklanjanjem parkiranih automobila sa ulice poboljšati bezbednost u tom delu grada.

„U svakom slučaju ti kupci su ranije svoja vozila parkirali na ulici. Ako ništa drugo, njih smo uspeli da sklonimo sa ulice, tako da će majke sa decom i kolicima moći bezbedno da prolaze, a na tom parkingu, svakako, mogu da se parkiraju i drugi građani, a ne samo oni koji su kupci ’Europroma’“, rekao je Trifunović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *